• nl

Testen en repareren

Er wordt veel gewerkt met UN-gekeurde verpakkingen. Deze zijn onderhavig aan wetgeving waarbij de box om de 2,5 jaar een lucht- en lekdichtheidstest moet ondergaan. Deze tests mogen alleen uitgevoerd worden door bedrijven die beschikken over een goedkeuring van de Nederlandse Overheid als zijnde een inspectie-eenheid. SenS Interclean beschikt over deze goedkeuring en is bevoegd tot het testen van alle soorten IBC’s.

Indien een test goed verloopt, dan wordt de keuringsdatum met ons kenmerk op de daarvoor bestemde plaats aangebracht. Bij een eventuele controle tijdens het transport van deze IBC’s kunnen controlerende instanties aan dit kenmerk zien dat uw IBC voldoet aan de gestelde eisen en door ons is gecontroleerd. Na elke keuring krijgt u een certificaat opgestuurd zodat u ook zelf aan kunt tonen dat u aan de geldende wetgeving voldoet.

Bij bepaalde IBC’s moeten naast een 2,5 jaarlijkse lekdichtheidstest ook na vijf jaar de binnenblaas vervangen worden. Ook hiervoor is SenS gecertificeerd. Onze drukinspecteur bouwt snel en vakkundig een nieuwe binnenblaas in zodat uw IBC weer 5 jaar mee kan.

Mochten uw IBC’s beschadigd of lek zijn dan kunnen wij deze ook voor U repareren, ongeacht of het nu gaat om een kunststof of RVS IBC. Door onze nauwe contacten met de leveranciers van IBC’s kunnen we snel over de benodigde onderdelen beschikken. Ook het lassen van kunststof behoort tot de mogelijkheden. Beschadingingen van metalen containers kunnen ook verholpen worden.